Close

Održano 2. Otvoreno prvenstvo u karateu “Živinice OPEN 2022” | RTV TK


U Živinicama je održano 2. otvoreno prvenstvo u karateu „Živinice open 2022“ u tehničkoj organizaciji Kluba borilačkih sportova „Seiken“ Živinice. Zadovoljni su organizacijom turnira kao i odzivom ekipa na sportski spektakl u ovom gradu. Publika je mogla uživati u čarima takmičara u katama ali i borbama sa mnoštvom prelijepih poteza.

Mogu slobodno reći da  Živinice dugo ne pamte ovakav sportski spektakl u našem gradu kada su u pitanju individualni sportovi. Prijavljena su 34 kluba iz cijele BiH sa oko 540 takmičara raspoređenih po kategorijama od najmlađih do  najstarijih uzrasta. KBS Seiken Živinice broji  150 članova raspoređenih u 6 sekcija sa kojim rade 6 licenciranih karate trenera. Imamo 30 takmičara registrovanih na državnom nivou od kojih su ove godine dvoje izborili plasman u karate reprezentaciju BiH i uzeli učešće na Balkanskom prvenstvu u Beogradu“, istakao je Muris Šljivić trener KBS „Seiken“ Živinice.

Svi oni učestvovali su na turniru u katama i borbama. Među ekipama  iz cijele  BiH svoje učešće su uzeli i takmičari KK Sloboda.  Nisu krili oduševljenje organizacijom kao i nastupom i pristupom svojih takmičara koji su tokom mečeva slušali savjete trenera i pokušali da na što bolji način predstave klub za koji nastupaju.

„Poslije naporne sezone koje smo imali privodimo ovu sezonu kraju. Imali smo državna prvenstva za sve uzraste, imali smo balkansko prvenstvo za seniore i za djecu i evo sada kraj sezone. Živinice  su po drugi put domaćin ovog turnira. 500 takmičara je na ovom turniru, vrhunska organizacija. KK Sloboda nastupa sa 20 takmičara, očekujemo da budemo među prve tri ekipe i da ponesemo pehar kući“, rekao je Tarik Hidanović trener u KK Sloboda Tuzla.

Takmičenje su sudile  sudije sa svjetskim, evropskim i balkanskim karate licencama. U budućnosti cilj je da turnir postane tradicionalan i prepoznatljiv na ovim prostorima. Osim takmičarskog, turnir je i prijateljskog karaktera zasnovan na druženju, jačanju veza među klubovima i sticanju novih prijateljstava i sportskih rivalstava.

Izvor

© 2022 BiHLive. All rights reserved.
scroll to top