Close

Održana konstituirajuća sjednica Savjeta za sport TK | RTV TK


U prostorijama Vlade TK danas je održana konstituirajuća sjednica Savjeta za sport TK. Savjetodavnom tijelu sastavljenom  od  istaknutih sportista i stručnjaka iz oblasti sporta,  cilj je unaprijediti sport u Tuzlanskom kantonu, motivisati takmičare kolektivnih i indiviudalnih sportova i pružiti im podršku kako bi ostvarili što bolje sportske uspjehe.

„Danas smo održali konstituirajuću sjednicu Savjeta za sport Tuzlanskog kantona  i zaista meni je izuzetna čast što sam od strane ministrice Ivane predložen za predsjednika ovog savjetodavnog tijela. Također čast mi je što u sastavu savjeta se nalaze istaknuti stručnjaci iz različitih oblasti sporta  iz raličitih grana sporta, istaknuti sportisti. Nadam se da ćemo svi zajedno svojim iskustvom, znanjem i radom pomoći ministarstvu u promovisanju i razvoju sporta na Tuzlanskom kantonu“, rekao je Edin Užičanin predsjednik Savjeta za sport TK.

Jedna od članova je i proslavljena bh. košarkašica Razija Mujanović, koja je tri puta proglašena najboljom košarkašicom Evrope, a 2017. godine primljena je i u  FIBA Kuću slavnih. Iskoristit će svoje znanje  kako bi doprinijela razvoju sporta i stvaranju novih uspješnih sportista.

„Sigurno da ću dati maksimalno od sebe i svi mi članovi savjeta ćemo dati maksimum jer sigurno da je potrebno da na Tuzlanskom kantonu se razvije sport, da se poboljša rad  pogotovo što se tiče osnovnog obrazovanja jer mislim da su temelj za sport djeca iz osnovnih i srednjih škola“, istakla je Razija Mujanović član Savjeta za sport TK.

Osim Razije Mujanović, članovi Savjeta su Kada Delić Selimović,  Ermin Jusufović, Damir Ahmić, Adem Ferhatbegović , Anto Krešić i Edin Užičanin. Na ovaj način ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK  na čelu sa resornom ministricom nastavlja sa ulaganjem u sport i razvojem koji će doprinijeti stvaranju novih sportista i još boljih sportskih rezultata na ovom području

Izvor

scroll to top