Close

ODLIČNI REZULTATI SEKTORA DRVOPRERADE U BIH: NAMJEŠTAJ NAJJAČA KARIKABiH je u prvom kvartalu ove godine u inostranstvo izvezla namještaj u vrijednosti većoj od 173 miliona KM, što je za oko četiri miliona više u odnosu na isti period lani, a prema riječima privrednika, dobar start prilika je za još bolje poslovanje, pa makar garniture spremali u skladišta, jer, kako kažu, kad kriza stane, onaj ko ima robu biće pobjednik.

BiH je u prvom kvartalu ove godine u inostranstvo izvezla namještaj u vrijednosti većoj od 173 miliona KM, što je za oko četiri miliona više u odnosu na isti period lani, a prema riječima privrednika, dobar start prilika je za još bolje poslovanje, pa makar garniture spremali u skladišta, jer, kako kažu, kad kriza stane, onaj ko ima robu biće pobjednik.

Podaci Vanjskotrgovinske komore BiH pokazuju da je plasman namještaja u inostranstvo od januara do kraja marta ove godine sedam puta veći od uvoza. BiH je u prvom kvartalu ove godine uvezla namještaj u vrijednosti 24,03 miliona maraka, što je za 2,3 miliona KM više u odnosu na isti period prošle godine.

Komentarišući navedene podatke, sekretar Udruženja šumarstva i prerade drveta pri Privrednoj komori RS Lazo Šinik rekao je da je samo ovaj entitet u prvom kvartalu izvezla namještaj vrijedan oko 85 miliona maraka, dok je uvoz bio “težak” oko 14 miliona maraka.

scroll to top