Close

NAKON TROVANJA OSNOVACA IZ PRIJEDORA, RODITELJI TRAŽE ODGOVORNOSTInspektori su uzeli uzorke svih površina i hrane iz hotela “Nebojša”, a analiza bi trebala biti gotova do kraja sedmice.

Za to vrijeme zabrinuti roditelji učenika i u drugim školama, traže obaveznu ljekarsku pratnju za sve ekskurzije.

Stara i pokvarena hrana, grickalice i slatkiši sa pumpi, neispravna voda za piće, ili pak virus koji se autobusom širio preko klima uređaja? Neobična su tumačenja, uglavnom nepotvrđena i u domenu nagađanja. Šta je razlog stomačnih tegoba desetina prijedorskih osnovaca? Roditelji zabrinuti, iza njih su neprospavane noći. Traže odgovornost i povrat novca.

Nakon infuzije, lijekova, djeca se oporavljaju. Roditelji navode da se slično desilo i vršnjacima iz osnovnih škola “Desanka Maksimović”, te “Branko Ćopić” u Prijedoru. Inspektori čekaju analize Instituta za javno zdravlje RS:

Tek nakon okončanja inspekcijskog postupka iz hotela će se oglasiti. Ovaj slučaj potaknuo je roditelje škole “Georgij Stojkov Rakovski” iz Banja Luke da preveniraju. Ljekar u pratnji đaka na ekskurziji, te pritisak na agencije u vezi kontrole kvaliteta smještaja.

Ivana Ljubojević, direktorica OŠ “Georgij Stojkov Rakovski” iz Banja Luke kaže: 

Odgovornost je velika, pritisak još veći kada se zna da su ovo prve ekskurzije nakon dvogodišnje pauze zbog korone. Zbog toga i insistiranje roditelja da se otkrije šta je razlog zdravstvenih problema njihove djece tokom ekskurzije na Jahorini, piše N1.

scroll to top