Close

NA MARGINAMA SBF-A: BBI BANKA I UNIJA PARTICIPACIJSKIH BANKA TURKIYE POTPISALE MEMORANDUM O RAZVOJU ISLAMSKOG BANKARSTVAUnija participacijskih banaka Turkiye (TKBB) potpisala je Memorandum o razumijevanju s Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo za razvoj participacijskog (islamskog) bankarstva.

Memorandumom je dogovorena saradnja na jačanju privrednih odnosa dvije zemlje kao i razmjena informacija i zajednička organizacija događaja od važnosti za unapređenje i razvoj islamskog bankarstva.

Bosna Bank International (BBI) i Unija participacijskih banka Turkiye (TKBB) potpisale su u Sarajevu Memorandum o razumijevanju koji ima za cilj razvoj participativnog (islamskog) bankarstva.

Memorandum je potpisan u prostorijama BBI banke u BiH u okviru 11. Sarajevo Business Foruma (SBF), održanog 11. i 12. maja. Ovim sporazumom je dogovorena saradnja u oblasti promocije participacijskog (islamskog) bankarstva dvije institucije na svjetskim finansijskim tržištima, te organizacija događaja i različitih aktivnosti u obje zemlje.

Memorandum o razumijevanju potpisali su v.d. generalni sekretar TKBB-a Ismail Vural i predsjednik Uprave BBI banke Alek Bakalović.

Govoreći na ceremoniji potpisivanja, Ismail Vural se prisjetio prvog sastanka s predstavnicima BBI banke 2019. godine, kao i sastanka održanog u Istanbulu prošlog mjeseca.

Naveo je da Turkiye uvijek pridaje posebnu važnost BiH zbog jakih historijskih veza.

scroll to top