Close

MUSK OBJAVIO DA NE PODRŽAVA TRUMPA, ALI ŽELI DA MU TWITTER UKINE ZABRANUMilijarder Elon Musk jasno je u četvrtak dao do znanja da, iako želi da Twitter ukine trajnu zabranu bivšem predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu, to ne znači da podržava Trumpa u budućoj predsjedničkoj kampanji 2024.

Najbogatiji čovjek na svijetu i izvršni direktor Tesle, koji želi preuzeti Twitter, na konferenciji Financial Timesa u utorak je rekao da je odluka Twittera da Trumpu zabrani pristup toj društvenoj mreži “moralno loša”.

Na te se primjedbe nadovezao u tweetu u četvrtak navečer, istaknuvši da ne podržava Trumpa kao predsjedničkog kandidata.

Trump je rekao da se ne želi vratiti na Twitter, ali umjesto toga želi izgraditi vlastitu Truth Social platformu.

Twitter mu je trajno zabranjen u siječnju 2021. zbog “rizika od daljnjeg poticanja nasilja” nakon napada na američki Kapitol, objavila je tada tvrtka. Trump razmatra još jednu kandidaturu za predsjednika 2024.

Agrawal u dopisu navodi da će Twitter zaustaviti većinu zapošljavanja i pregledati sve postojeće ponude za posao kako bi utvrdio treba li ih “povući”.

Tvrtka je planirala 7,5 milijardi dolara godišnjeg prihoda i 315 milijuna dnevnih korisnika do kraja 2023., ali je te ciljeve povukla u svom nedavnom izvješću.

scroll to top