Close

MNK CRNI LABUD OSVOJIO “MEMORIJAL BORACA ZLATIŠTA”Pobjedom u finalnom duelu nad ekipom Paja Taxi, ekipa MNK Crni labud osvojila je „Treći Memorijalni turnir Boraca Zlatišta“.

Tokom cijelog turnira, ekipa „Crnog labuda“ bila je najkonstantnija i na kraju je zasluženo osvojila naslov najbolje na trećem Memorijalu, koji je proteklih nekoliko dana igran na terenu Soukbunar. Treće mjesto pripalo je ekipi NK Ugarak Produkt, koja je savladala ekipu J Akademici. Za najboljeg igrača turnira izabran je Irhan Smajić, igrač MNK Crni labud, dok je najbolji strijelac bio Mirzet Avdušinović iz ekipe Ugarak, sa devet postignutih pogodaka. Finalni dan obilježila su dva sjajna golmana Haris Čekić iz pobjedničke ekipe, te Mirza Halilović, koji je nastupio za ekipu Paja Taxija.

Na kraju, trofej za najboljeg golmana pripao je Haliloviću, koji je u polufinalnom duelu bio praktično nesavladiv, a uspio se tokom četvrtfinalnog dana, upisati i u listu strijelaca. Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su Muris Mašić, u ime Odreda Soukbunar, te predsjednik organizacionog odbora i predsjedavajući općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, pod čijim pokroviteljstvom se i održao ovaj Memorijal. Svi prisutni su, uoči finalnog duela minutom šutnje odali počast poginulim Borcima Zlatišta, kao i Dženanu Čeligiji i Belminu Koliću, koji su nas prerano napustili i ostavili duboku prazninu u našim srcima.

Rezultati polufinala:

J AKADEMICI – MNK CRNI LABUD 3:8

Utakmica za treće mjesto:

J AKADEMICI – UGARAK/TEŠANJ 1:5

Finale:

MNK CRNI LABUD – PAJA TAXI 5:0

Najbolji igrač:

IRHAN SMAJIĆ (MNK Crni Labud)

Najbolji strijelac:

MIRZET AVDUŠINOVIĆ (Ugarak/Tešanj) – 9 golova

Najbolji golman:

MIRZA HALILOVIĆ (Paja Taxi)

scroll to top