Close

MISTERIJA OSTAJE ZAUVIJEK: OBDUKCIJA POTVRDILA DA SE MATEJ PERIŠ UTOPIO, ALI OVIH ŠEST PITANJA ĆE IPAK OSTATI BEZ ODGOVORADNK analiza pokazala da je u Dunavu kod Ade Huje u srijedu zaista pronađeno tijelo Splićanina, a nadležni su utvrdili da on nije žrtva nasilja

Obdukcija i DNK analiza tijela pronađenog u Dunavu kod Ada Huje u Beogradu definitivno je potvrdila da je riječ o nestalom Splićaninu Mateju Perišu (27), a kao uzrok smrti navedeno je utapanje!

Podsjetimo, u srijedu oko 9.20 mornari sa rječnog broda primijetili su tijelo koje je plutalo i odmah pozvali policiju. Kada je tijelo izvučeno, vidjelo se da ima istu odjeću koju je u noći nestanka 31. decembra 2021. godine nosio Periš. Tijelo je prenijeto na Institut za sudsku medicinu, gdje je juče završena obdukcija.

Obdukcija muškog tijela izvučenog iz Dunava jučer je trajala satima, a završena je oko 13 sati, kada je tijelo prenijeto u mrtvačnicu. Otkako je Matej Periš nestao iz Beton hale, u noći između 30. i 31. decembra, potragu za mladićem pratio je niz misterija, a čini se da neke od njih nikada neće biti razriješene. Neposredno nakon nestanka Splićanina vjerovalo se da je on izašao iz kluba u majici kratkih rukava, jer je bila gužva u toaletu. Ova tvrdnja nije potkrepljena rekonstrukcijom njegovog kretanja, a nikada sa sigurnošću nije utvrđeno zbog čega je izašao iz “Gotika”, u kom je bio sa svojim prijateljima iz Splita.

Možda čak i najveća mistaerija u slučaju Splićania jeste njegov ulazak u rijeku Savu.

scroll to top