Close

MACAN PROPJEVAO U TUŽILAŠTVU: OTKRIO IME OSOBE KOJA JE NAVODNO PUCALA U SARAJEVSKE POLICAJCEAleksandar Macan, za kojim je bila raspisana Interpolova crvena potjernica zbog umiješanosti u likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, predao se u petak Tužilaštvu KS-a, nakon čega je uz jake policijske snage prebačen u pritvor Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo, gdje je smješten u posebnu ćeliju, udaljenu od ostalih pritvorenika i osuđenika. Zbog njega su, kako saznajemo, u zatvoru pojačane mjere sigurnosti.

Osoba koja je pucala u Šehovića i Vujinovića navodno je Savo Marinković, koji se nalazi u Njemačkoj, gdje je zbog trgovine droge pritvoren do 2024.

Macan, kojeg su policijske agencije tražile duže od 30 dana, ušao je u BiH bez ikakvih problema. Njegov advokat Duško Tomić je za Oslobođenje kazao da je njegov branjenik iz Španije, preko Njemačke i Srbije došao u Bijeljinu, gdje su dogovorili način njegove predaje.

Prema saznanjima “Oslobođenja”, Macan bi se mogao nagoditi sa Tužilaštvom i u zamjenu za blažu kaznu ili eventualno status zaštićenog svjedoka, otkriti imena ubica i opisati način izvršenja zločina. Zvanične potvrde o ovim navodima u petak nije bilo. Osoba koja je pucala u Šehovića i Vujinovića navodno je Savo Marinković, koji se nalazi u Njemačkoj, gdje je zbog trgovine droge pritvoren do 2024. godine. U BiH je hapšen u nekoliko navrata zbog krađe automobila.

scroll to top