Close

LEKCIJA KOJU ĆETE UPAMTITI ZA CIO ŽIVOT: KADA NEKO HOĆE DA VAS PONIZI I UVRIJEDI, SAMO TREBA DA URADITE OVO!Priča koja će vam otoriti oči i naučiti vas kako da se nosite sa zlonamjernim osobama…

Ako ti meni doneseš poklon, a ja ga ne prihvatim, kome taj poklon i dalje pripada? Dobro pročitajte i zapamtite ovu priču, pa kada primijetite da neko želi da vas uvrijedi ili ponizi, uradite ovo i izaći ćete iz cijele situacije kao pobjednik!

Postojao jedan monah kod kojega su po savjet dolazili ljudi iz najudaljenijih krajeva, a važio je za osobu koja je uvijek smirenog i za čovjeka kojeg je nemoguće uvrijediti.

Čuje to neki pokvarenjak i odluči da testira mudraca. Ode do njega i čim ga je ugledao počne da ga vrijeđa i ponižava najgore što je umio. Nakon što mu je ponestalo uvreda, na trenutak je zastao i zapanjen shvatio da je monah i dalje smiren i pribran kao i prije njegovog dolaska.

To strašno iznervira pokvarenjaka, pa nastavi da psuje još crnje i gore nego ranije, ali uzalud – činilo se da to mudraca uopšte ne dotiče.

“Naravno”, reče čovjek.

Ako ti meni doneseš poklon, a ja ga ne prihvatim, kome taj poklon i dalje pripada?”, upita mudrac.

scroll to top