Close

KRAĆI ZASTOJI NA DIONICAMA GDJE SE IZVODE SANACIONI RADOVIPovoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na putevima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Sve učesnike u saobraćaju mole da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog redovnog servisiranja opreme u tunelima Gaj i Igman, na dionici autoputa A-1 smjer Sarajevo zapad – Lepenica, vozila saobraćaju suprotnom stranom, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na dionici Vrbaška – Draksenić (put prema graničnom prelazu Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Danas i sutra, zbog asfalterskih radova, u vremenu od 07.30 do 18 sati za saobraćaj će biti zatvorena dionica regionalnog puta Jezero – Šipovo.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od jedan do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna – Počitelj, u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

U toku su radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Vranduk na dionici Zenica – Nemila. Svakog radnog dana u noćnim satima od 23 do pet sati, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju i puteve: Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf – Travnik (Komar), Žepče – Zenica (Golubinja), Ripač – Dubovsko, Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo – granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

scroll to top