Close

KOSOVO I SRBIJA NI DANAS NISU POSTIGLE SPORAZUM O REGISTARSKIM TABLICAMASpecijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak saopćio je da u Briselu ni danas nije postignut dogovor o registarskim tablicama.

Nakon sastanaka koje je danas u Briselu imao sa glavnim pregovaračima Kosova i Srbije Besnikom Bislimijem i Petrom Petkovićem, Lajčak je u objavi na društvenim mrežama naveo da su rezultati sastanaka pomiješani. On je naglasio da je postignut napredak u pitanjima poput energetike.

Poslije ovog sastanka, zamjenik premijera Kosova Besnik Bislimi, ujedno i šef pregovaračkog tima Kosova, optužio je srbijansku stranu za zloupotrebu sastanka u Briselu. Bislimi je rekao da je Srbija bila ta koja je pozvala sastanak sa konkretnim prijedlozima.

Bislimi je kazao da postoje laka i moguća rješenja za energetiku, ali da je srpska strana tražila više vremena za konačnu potvrdu.

Šef Kancelarije za Kosovo i glavni pregovarač Srbije Petar Petković izjavio je da su se razgovori zakomplikovali poslije zahtjeva Kosova za prijem u Savjet Evrope. Prema njegovim riječima, Kosovo je odbilo da razgovara o formiranju Zajednici opština sa srpskom većinom koja je dogovorena Briselskim sporazumom 2013. godine.

scroll to top