Close

KONZUM JE PRVI TRGOVAČKI LANAC U HRVATSKOJ KOJI JE UVEO MOGUĆNOST PLAĆANJA KRIPTOVALUTAMAKonzum je od danas kupcima u svojoj online prodavnici omogućio plaćanje kriptovalutama, čime je postao prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji omogućava takvu vrstu plaćanja.

Tako fizičke i pravne osobe, vlasnici kriptovaluta, mogu kupovati i plaćati namirnice, higijenske i kućanske potrepštine te druge proizvode iz ponude, a plaćanje kriptovalutama Konzum uvodi u saradnji s domaćom fintech kompanijom Electrocoinom i njihovim sustavom PayCekom, prvim hrvatskim payment procesorom za kriptovalute.

U Konzumovoj online prodavaonici za plaćanje će se moći koristiti devet različitih kriptovaluta – bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT) te USDC.

Proces plaćanja kriptovalutama jednostavan je i sličan kartičnom plaćanju, poručuju iz Konzuma.

S obzirom na volatilnost tečaja kriptovalute koji može varirati iz minute u minutu, sistem PayCek garantovat će kupcu prilikom pokretanja transakcije fiksnu tečajnu protuvrijednost u vremenu dovoljnom za njezino uspješno izvršavanje.

scroll to top