Close

KO SDA: ONO ŠTO JE PROTEKLA VLAST U KS IZGRADILA, TROJKA NE MOŽE NI DA POKOSI!Iz SDA Kantonalnog odbora Sarajevo osvrnuli su se na haos koji svakodnevno vlada u gradu, neuredne zelene površine, smeće koje se neredovno odvozi, a posebno na bahatost premijera Edina Forte.

Njihovu reakciju prenosimo u cjelosti.

“Odgovarajući na novinarsko pitanje o nepokošenim zelenim površinama i neredovnom odvoženju smeća, kantonalni premijer Edin Forto odgovorio je kako se “dešava proljeće.” Istina je da se u Kantonu Sarajevo dešava nekontrolisani haos i potpuni slom komunalne privrede, uzrokovan neznanjem i nesposobnošću vladajuće Trojke. Vlast koju predvodi premijer Edin Forto uspjela je osnovne komunalne djelatnosti poput odvoza smeća i košenja parkova, pretvoriti u gorući problem i noćnu moru građana Kantona Sarajevo.

Bahatost kojom premijer Forto niže izlike i opravdanja, ne prihvatajući odgovornost za problem čišćenja i održavanja grada, ogledalo je vlade koja je umjesto obećanih 300 mjera, građanima KS donijela pravu ekološku katastrofu. Urbano zelenilo, parkove i trgove koje je u proteklim decenijama izgradila i uređivala protekla vlast, Trojka ne može ni da pokosi. Zato će se Forti uskoro dogoditi jesen, kada će građani izreći svoj sud spram ugrožavanja vitalnih funkcija Kantona Sarajevo” – poručuju iz SDA.

scroll to top