Close

KAKO DA SMANJITE NOS BEZ OPERACIJE? POSTOJI NEKOLIKO NAČINA, EVO I KOJIH!Kompleksi mogu uticati na sve nas. Iako smo često mi jedini koji ih primjećuju “problem”, oni podsvjesno mogu uticati na naše samopouzdanje.

Prije nego što se odlučimo za tako ozbiljnu i skupu odluku kao što je plastična hirurgija, vrijedi prvo koristiti pametnu kamuflažu. Postoji nekoliko trikova koji nam omogućavaju da skrenemo pažnju ili potpuno sakrijemo nesrazmernu prirodu našeg nosa. Šminkarski trikovi neće samo prikriti ono što želimo da sakrijemo, već će i odložiti odluku o operaciji.

Kompleksi mogu uticati na sve nas. Iako smo često mi jedini koji ih primjećuju “problem”, oni podsvjesno mogu uticati na naše samopouzdanje.

Istaknite svoje prednosti

Obrve i kosa su važni

Tanke i razmaknute obrve više ističu veliki nos. Isto je i sa kosom. Duge, ravne frizure, kosa zalizana unazad, ravne šiške ili razdjeljak po sredini naglašavaju veličinu i oblik našeg nosa. Da bi se narušila simetrija i promijenile proporcije lica, dovoljno je da kosu prebacite sa jedne ili druge strane. Tako nos neće biti u liniji sa razdeljkom i neće privlačiti toliko pažnje. Dobro rešenje bit će asimetrične i blago haotične frizure. Ako želite da zavežete kosu, trebalo bi da ostavite nekoliko labavih pramenova oko lica.

Trikovi za šminkanje

Zaista možete učiniti čuda sa pravom šminkom. Ako planiramo da promijenimo oblik nosa, konturisanje će biti neophodno. Šta nam treba za ovo? Kao i kod svake šminke, baza je temelj koji koristimo svaki dan. Za zatamnjenje će vam trebati bronzer, tamnija podloga ili sjenke za oči. Sljedeća faza konturisanja je highlighting, zbog čega pri ruci treba da imamo i hajlajter, svetli korektor, puder ili svijetle sjenke.

Ako želimo da vizuelno smanjimo nos , možemo to učiniti tamnijim vertikalnim linijama postavljenim sa njegovih strana. Linije treba povući od obrva do samog vrha nosa. Sa strane, međutim, nanesite svjetliji proizvod, a zatim nježno trljajte dok se linija ne smanju.

Kreiranjem nove ose simetrije možemo prikriti i asimetričan i kriv nos . U ovom slučaju, duž linije nosa treba naneti tanku svetlu liniju, a sa strane tamniji proizvod.

Nos koji je predugačak također se može optički skratiti. Potrebno je samo da na vrh nosa nanesete proizvod tamnije od naše osnovne podloge i dobro ga istrljate da boje ne budu u kontrastu jedna sa drugom. Ako vam je nos istovremeno tanak, možete istaknuti i njegove strane. Na ovaj način ćemo učiniti da izgleda šire, čineći da izgleda kraće. Slično rešenje treba koristiti i u slučaju jasno zaobljenog nosa.

Prilikom konturiranja, veoma je važno pažljivo blendati, odnosno zamutiti linije. Zahvaljujući tome dobijamo prirodni efekat naše kamuflaže.

scroll to top