Close

JEDNOSTAVAN NAČIN ZA ČIŠĆENJE ZAGORENIH LONACA BEZ RIBANJA I MUKENišta ne može uništiti ukusan ručak poput zagorenog i prljavog posuđa kojeg poslije trebate ribati.

Kada se radi o pranju posuđa, zagoreni lonci najgori su za ribanje i čišćenje. Jedna majka otkrila je svoj odličan trik kako bez muke i dugotrajnog ribanja oprati lonac.

Majka je svojih nekoliko trikova podijelila u Facebook grupi Mums Who Clean, ali jedan trik oduševio je korisnike grupe, upravo zato što u njemu nije potrebno ribanje. Na svojoj objavi napisala je: “U lonac stavite tabletu za perilicu suđa i polijte vrućom vodom. Ostavite da se lonac namače tokom noći i ujutro samo izlijte vodu, bez ribanja i muke.”

Korisnici grupe brzo su isprobale njen trik i oduševile su se, a neke mame rekle su kako nije ni potrebno ostaviti lonac tokom noći, već je nekoliko sati dovoljno. “Stvarno radi! Samo tabletu prelijte kipućom vodom, sve bez ribanja”, glasio je jedan komentar. “Vau! Hvala mame, ovo je stvarno pomoglo. Više nikad neću ribati lonce”, oduševljeno je rekla druga majka, prenosi mirror.co.uk.

scroll to top