Close

ISTRAŽIVANJE POKAZALO KOLIKO NAM JE SNA POTREBNO RADI GUBITKA KILOGRAMAU novom istraživanju koje se trenutno predstavlja na Evropskom kongresu o pretilosti, istraživači su se upravo približili odgovoru.

Za ovo istraživanje, nešto manje od 200 odraslih ljudi s pretilošću dobili su upute da slijede strogu dijetu osam sedmica. Sudionici su u prosjeku izgubili 12 posto svoje tjelesne težine.

Tim istraživača je želio znati kako će različiti faktorii uticati na održavanje tog gubitka težine tijekom godine. Mjerene su i navike spavanja sudionika i kvaliteta sna.

Na temelju nalaza ove studije, čini se da dovoljno kvalitetnog sna može biti od velike pomoći kada je u pitanju održavanje mršavljenja, a uz to, pokazalo se da tjelovježba takođe poboljšava san.

Ne samo da su se trajanje i kvaliteta sna povećali kod svih sudionika nakon njihovog početnog osmotjednog plana prehrane, već su pojedinci koji su vježbali tijekom tog vremena nastavili dobro spavati, dok su sudionici koji nisu nastavili s vježbanjem imali više problema sa spavanjem i održavanjem težine. 

Zaključak

Ova vijest je još jedan razlog više da se potrudite kvalitetno spavati (najmanje šest sati) piše MBG. Povrh toga, ako imate problema sa spavanjem, istraživanje pokazuje da odgovarajuća tjelovježba može poboljšati vaš san, što zauzvrat može pomoći u održavanju tjelesne težine.

scroll to top