Close

GSS ZENICA POKREĆE AKCIJU NABAVKE TERENSKOG VOZILA ZA SPAŠAVANJEGSS stanica Zenica podržala je organizaciju Trećeg Zeničkog noćnog cenera udruženja “Vedro” i sekcije “Zenica trči” odnosno subotnje utrke na 10 kilometara kroz podršku više aktivnosti od pripreme i uručivanja startnih paketa, osiguranja dječije utrke, promotivnih aktivnosti, volontiranja na osiguranju blokade saobraćaja i pomoći na okrepnim stanicama za trkače.

Pored pasivnog učešća, osam članica i članova aktivno je učestvovalo trčanjem, a većini je to bila prva zvanična utrka.

Ovom urvertirom skrećemo pažnju na važnost adekvatne podrške Stanice i potrebe opremanja i obezbjeđenja terenskog vozila za potrebe spašavanja.

GSS stanica Zenica je jedna od najstarijih stanica u BiH i jedna je od rijetkih koja nema terensko vozilo. Stanica Zenica uglavnom raspolaže zastarjelom opremom i nabavka nove opreme uglavnom je rezultat rada članova kroz projekte i lična odricanja.

Naš cilj je vratiti status koji je naša stanica imala u prijeratnom periodu, jedne od najopremljenijih i najuređenijih stanica GSS-a u BiH. Mi smo sigurni u naš uspjeh, ali zasigurno bi podrška građana i lokalne zajednice bila ključan doprinos.

scroll to top