Close

(FOTO) Akcija MUP-a ZDK: Pogledajte šta je sve izuzela policija tokom pretresa u Visokom


U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet droga, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom droga, policijski službenici Policijske stanice Visoko su, uz pomoć i koordiniranu podršku Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osobe A.A, rođenog 1994. godine, iz Visokog, koje se dovodi u vezu sa zloupotrebom droga.

U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, policijski službenici Policijske stanice Visoko su juče izvršili pretres kuće i pratećih objekata koji se nalaze u ulici Ljetovik, a koje koristi osoba A.A.

Izvršenim pretresom pronađeno je sljedeće:

  • 2096,89 grama biljne materije, upakovane u pojedinačne sadržaje i pripremljene za uličnu prodaju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu,
  • 166,75 grama praškaste materije, upakovane u dva pojedinačna sadržaja, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin (speed),
  • vatreno oružje-puška,
  • vatreno oružje- pištolj,
  • 5 digitalnih vaga za precizna mjerenja,
  • 59 komada municije raznih kalibara.

Osoba A.A. je uhapšena i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitano u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja se tereti. Sporna materija, oružje i predmeti su privremeno oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, policijski službenici Policijske stanice Visoko su danas u jutarnjim satima osobu A.A. predali na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i krivično djelo držanje i nošenje oružja i municije.

scroll to top