Close

FK Sloboda odlazi na Kupres gdje će obaviti glavni dio priprema za predstojeću sezonu | RTV TK


Fudbaleri tuzlanske Slobode već 13 dana su u trenažnom procesu i pripremaju se za nadolazeće izazove u novoj sezoni domaćeg prvenstva. Adnan Jahić imenovan je za novog šefa stručnog štaba, a prvi pomoćnici su mu Adnan Osmanhodžić i Edin Ribić. Od prvog treninga igračima su nametnuli jak ritam, kako bi što spremniji dočekali 16. juli, prvo kolo Premijer lige.

„Mislim da polako pakujemo ekipu, da momci dobro rade. Malo smo nametnuli žešći tempo. Normalno od njih će se tražiti maksimum na svakom treningu, a o utakmici neću ni da spominjem, tu se mora znati što se kaže ko kosi a ko vodu nosi. Uglavnom zasad ide, sve je pod kontrolom. Oni su igrači Slobode i moraju da podnesu sve prepreke. Neka moja filozofija je da ako treniraš jako kroz neki sedmični ciklus, utakmica treba da ti dođe kao praznik, kako za nas igrače, trenere tako i za publiku“, istakao je Adnan Jahić šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Iako su pripreme počeli pretežno sa igračima iz omladinskog pogona, igračka križaljka na Tušnju polako se sklapa.  Klub su pojačali Kemal Osmanković, Irman Sejmenović, Kemal Mujarić i Kenan Delić. Ugovore su produžili Semir Bukvić i Muharem Ćivić, a očekuje se i dolazak još nekoliko ciljanih pojačanja. Jedan od onih koji će i naredne sezone nositi crveno-crni dres je Emir Jusić. Standardni prvotimac u prethodnoj sezoni, sutra će potpisati novi ugovor sa tuzlanskim premijerligašem. Očekuje podršku navijača kao i prethodnih godina, kako bi ostvarili što bolje rezultate u utakmicama koje im slijede za nešto manje od mjesec dana.

„U svakom slučaju će nam značiti, jer znamo kako je bilo igrat u koroni bez publike, a znamo kako je bilo lijepo igrati kada se napuni Tušanj. Što se tiče sljedeće sezone sigurno će biti teška i zahtjevna. Tu je dosta novih momaka kojima ćemo mi stariji dati podršku. Na nama je da se na terenu borimo, trudimo i ono što šef zada probamo ispuniti“, rekao je Emir Jusić nogometaš FK Sloboda Tuzla.

Crveno – crni su od početka priprema odigrali dvije prijateljske utakmice u kojima su upisali jednu pobjedu i jedan poraz. Već sutra ih očekuje novi prijateljski susret kada gostuju ekipi Loznice, nakon čega izabranici Adnana Jahića putuju na Kupres gdje će obaviti glavni dio priprema kako bi se što bolje uigrali i pripremili za nadolazeće utakmice u novoj sezoni m:tel Premijer lige BiH.

„Pripreme teku jako dobro, sigurno da ćemo tamo nastaviti u jakom intenzitetu i vjerujemo da ćemo se dobro spremiti za prvenstvo. Očekivanja su uvijek velika ovdje i vjerujemo da ćemo naše navijače obradovati svaku utakmicu“, naglasio je Kenan Delić nogometaš FK Sloboda Tuzla.

„Iskreno ja sam prezadovoljan ovdje ekipom. Momci su stvarno ekstra. Mogu da kažem da su treninzi stvarno predobri, ali mislim da će nam to dobro doći u prvenstvu i da ćemo se baš dobro spremiti“, istakao je Kemal Mujarić nogometaš FK Sloboda Tuzla.

Slobodu na Kupresu očekuju mečevi protiv Širokog Brijega i Veleža. Novu sezonu m:tel Premijer lige BiH otvorit će  protiv Zrinjskog, aktuelnog prvaka BiH. Cilj im je dobro se pripremiti, održati pozitivnu atmosferu u ekipi i zajedno sa navijačima slaviti nove sportske uspjehe u sezoni koja dolazi.

Izvor

scroll to top