Close

FEDERALNI MINISTAR AMIR ZUKIĆ OTVORIO SAJAM ‘GRAPOS EXPO 2022’ U GRAČANICIMinistar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine Amir Zukić otvorio je danas Sajam poduzetništva i obrta “Grapos Expo 2022” u Gračanici.

On je izrazio zadovoljstvo jer je prisustvovao ovom 11. sajmu po redu na kojem učestvuje više od 300 izlagača, naglašavajući da je to vrlo uspješan događaj koji treba doprinijeti razvoju poduzetništva i obrta.

Kazao je da je veoma važna činjenica da se sajam odražava u općini koja je sinonim za poduzetništvo, a u pitanju je i mjesto na kojem se može osigurati način kako pokrenuti biznise.

Zbog svega toga, ministra kaže da mu je zadovoljstvo bilo prisustvo na tom sajmu gdje je sreo i predstavnike obrtničkih komora, među kojima su i predstavnici Obrtničke komore Hrvatske, te predstavnike Vlade Tuzlanskog kantona.

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić je kazao da mu je drago što je domaćin ovakvog sajma Tuzlanski kanton i Grad Gračanica zbog čega su i kao Vlada iskazali podršku razvoju privrede.

Direktor Sajma poduzetništva i obrta “Grapos Expo 2022” Nedžad Nuhanović podsjetio je da se sajam nije održavao dvije godine, ocjenjujući da su uloženi napori rezultirali organizacijom dobrog događaja u Gračanici na kojem je svoje proizvode predstavilo 315 izlagača na 120 štandova, a izlagači dolaze iz sedam zemalja.

Navodi i da je organiziran okrugli sto o majstorskom ispitu i potrebi donošenja i implementacije zakona koji se tiču privrede, izražavajući nadu da će to dati novi impuls donosiocima odluka kako bi se izradio novi zakon o obrtu i srodnim djelatnostima.

scroll to top