Close

FADIL NOVALIĆ NA GENERALNOJ SKUPŠTINI EUROGEOGRAPHICSPremijer Federacije BiH Fadil Novalić prisustvovao je danas godišnjoj Generalnoj skupštini EuroGeographicsa u Sarajevu, koja je okupila rukovodioce i direktore svih evropskih geodetskih uprava, kao i važne stručnjake iz oblasti upravljanja prostornim informacijama.

Organizator dvodnevnog skupa je Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, koja je dugogodišnja punopravna članica EuroGeographicsa.

U obraćanju učesnicima, Novalić je istakao kako je Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove važan dio funkcionisanja javne uprave u Federaciji BiH i ponosni član EuroGeographics-a, koji okuplja čak 66 katastarskih i kartografskih uprava iz 44 evropske države.

Dodao je da su nadležne institucije u FBiH, predvođene Vladom i Federalnom geodetskom upravom, pripremile i usvojile Zakon o infrastrukturi prostornih podataka FBiH, te izradile strateški okvir, koji je usvojila Vlada FBiH.

Prema riječima direktora Federalne geodetske uprave Željka Obradovića, dvodnevna Skupština EuroGeographics-a je jedan od najvećih događaja svjetskih razmjera.

scroll to top