Close

EU ŠALJE PORUKU DA UPRAVO ONA STOJI IZA SVIH POKUŠAJA DA SE BIH PODIJELI!?EU šalje poruku da upravo ona stoji iza svih pokušaja da se BiH podijeli!?

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da je na razgovorima u Briselu, bez oklijevanja predstavio interese RS-a koja insistira samo na Ustavu, ali i istakao da će se “teško održati teritorijalni integritet i suverenitet BiH ukoliko se nastavi sa rušenjem Ustava”.

Dakle, u Briselu su se čule antidejtonske poruke, iako je ostalo nejasno u kojem svojstvu je Dodik učestvovao na neformalnoj večeri s premijerima i Josepom Borrellom.

Zašto je Dodik još uvijek poželjan sagovornik u Briselu, uprkos činjenici da je na crnoj listi SAD-a, te da mu je i Velika Britanija uvela sankcije.    Zlatko Hadžidedić, politolog i ekspert za međunarodne odnose za Patriju kaže da nam EU šalje poruku da upravo ona, kao i uvijek do sada, od Lisabonske konferencije do pokušaja nametanja Izbornog zakona, stoji iza svih pokušaja da se Bosna i Hercegovina podijeli po etničkom principu.

scroll to top