Close

EDIN I AMRA NAJPOZNATIJI SU PAR U BIH, A ZNATE LI S KIM JE DŽEKO BIO PRIJE NEGO SU SE UPOZNALI?Dijamant je ove sezone u svim takmičenjima za svoj novi klub postigao 11 golova i dodao šest asistencija, te vodi Inter ka tituli prvaka Italije, a najzaslužniji je i što će se Nerazzurri nakon mnogo godina naći među 16 najboljih u Ligi prvaka.

Našem kapitenu odlično ide i na privatnom planu.

On i njegova supruga Amra najpoznatiji su par u Bosni i Hercegovini i zajedno imaju troje djece, a često na društvenim mrežama podijele lijepe momente iz svog života.

Međutim, kako je izgledao Edinov život prije Amre, manje je poznato.

Prva djevojka Edina Džeke s kojom je potvrdio vezu bila je izvjesna Azra iz Sarajeva, no s njom se razišao kada je 2005. godine digao sidro i iz Željezničara otišao da svoj fudbalski put nastavi u češkim Teplicama.

Samo ove tri veze Edina Džeke su potvrđene, a u međuvremenu je spekulacija bilo mali milion.

Kako su se upoznali Edin i Amra Džeko?

Znali su se od 2010. godine, a sreli su se slučajno, ako je išta u životu slučajno, u Los Angelesu 2011. kada je Edin bio na turneji s Manchester Cityjem.

U Americi je ovaj par započeo vezu, a nije im predstavljala problem ni daljina koja ih je razdvajala, s obzirom na to da je Edin Džeko živio u Manchesteru, a Amra u Los Angelesu.

Takva veza trajala je četiri godine, a Amra i Edin su svakog mjeseca bili u avionu i išli posjetiti jedno drugo, makar i na 24 sata.

Ovaj par je nakon toga uplovio u bračne vode, a u Rimu su doživjeli sigurno najljepše trenutke gdje im je rođeno troje djece – Una, Dani i Dalia.

Njihovu porodicu zaokrožuje i Sofija, Amrina kćerka iz prvog braka koja trenutno živi i studira u Los Angelesu.

scroll to top