Close

DOMAĆICE ČESTO KORISTE SUHI KVASAC, A NE ZNAJU KAKVU GREŠKU PRAVE: OVO MORATE DA DODATE KAKO BI SE BRŽE AKTIVIRAONaučite da koristite kvasac i napravit ćete savršeno tijesto.

Većina početnika u kuhinji imaju strah kada čuju da treba da umijese hljeb ili neko pecivo. Kada dobijaju recept od iskusnih kuharica, kao što su mame i nane, one obično kažu da su mjere odokativne. Nikada niste sigurni kad treba koji sastojak da se doda. Tijesto je u principu vrlo jednostavno za pripremu, ako ispratite sve korake, a posle je samo stvar prakse.

Krstarica otkriva odličan trik koji će vam pomoći da tijesto bude odlično. Naučite kako pravilno da koristite suhi kvasac. Ono što je neophodno na samom početku je da provjerite rok trajanja. Ako je istekao ili pred istek, bacite ga, jer kvasac mora da bude skroz svjež kako bi vam pecivo uspjelo iz prvog pokušaja.

Kvasac se uvek dodaje u toplu vodu, nemojte ključavu, jer ćete tako ubiti sva svojstva kvasca. I naravno, obavezno je da dodate kašičicu šećera, zato što on pomaže da se kvasac brže aktivira. Kada se pojave mehurići, možete u kvasac da dodajte ostale sastojke.

scroll to top