Close

DANAS ISTIČE ROK: CIK BIH PONIŠTAVA DIO JAVNIH NABAVKI ZA IZBORECentralna izborna komisija BiH je u 10 sati zakazala sjednicu na kojoj će morati poništiti određene odluke koje se tiču nabavke određenih materijala.

CIK se našao u nezavidnoj poziciji jer vlast na državnom nivou nije osigurala 12,5 miliona KM potrebnih za pripremu i provođenje izbora. Rok ističe danas.

Kako su naveli u jučerašnjem saopćenju sredstava nisu osigurana u zakonom propisanom roku što je proizvelo određene radnje koje mogu ugroziti izborni proces pa će morati poništiti već provedene postupke javnih nabavki.

Također na sjednici će se naći i Prijedlog Odluke o uvođenju prekovremenog rada, rada u neradne dane, noćnog rada i rada u dane državnih praznika.

Riječ je o zahtjevu nadležnim institucijama u BiH o pružanju pomoći u pogledu upućivanja na rad u CIK BiH određenog broja službenika, uvođenje prekovremenog rada, rada u neradne dane, noćnog rada i rada u dane državnih praznika, a zbog nemogućnosti da, kao uvijek do sada, angažira se dodatno osoblje za rad u Sekretarijatu Centralne izborne komisije BiH.

Također Prijedlog Odluke o poništenju postupka nabavka ambalažnog materijala (PVC vreće) za biračka mjesta i skladište Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, nabavka ambalažnog materijala (kartonske kutije) za biračka mjesta i skladište Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

scroll to top