Close

ČELNICI SPC KAZALI VUČIĆU DA SU PROTIV UVOĐENJA SANKCIJA RUSIJIPredsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, priredio je u srijedu u Predsjedništvu ručak za episkope Srpske pravoslavne crkve, učesnicima Svetog arhijerejskog sabora.

Na sastanku se govorilo, između ostalog, i o međunarodnoj poziciji ove zemlje i odnosu prema ratu u Ukrajini, a kako saznaje Nova, episkopi su poručili šefu države da su protiv uvođenja sankcija Rusiji.

Na čelu sa patrijarhom Porfirijem, gotovo svi arhijereji su prisustvovali sastanku sa Vučićem, tokom kojeg se razgovaralo o aktuelnostima unutar SPC, situaciji na Kosovu i međunarodnoj poziciji Srbije, nakon napada Rusije na Ukrajinu.

Kako piše Nova predsjednik Srbije zamolio je episkope da mu iznesu svoje viđenje situacije u Ukrajini i kako bi Srbija, po njihovom mišljenju, trebalo da se ponaša u aktuelnim okolnostima.

Najumjerenijeg stava na pomenutom sastanku bio je, kako piše ovaj portal, poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Porfirije, koji je, kako se navodi, poručio da bi za Srbiju bilo najbolje ukoliko bi mogla da balansira i da ne zauzima stranu.

scroll to top