Close

BRITANAC ČIJI JE SIN ZARAŽEN KORONOM U AUSTRIJI POBJESNIO: TRETIRAJU NAS KAO DA IMAMO EBOLU, STRPANI SMO U SIGURNU KUĆUBritanac Chris Banx (51) koji radi kao berzanski mešetar u londonskom Cityju, prošle nedjelje poveo je svoju petočlanu porodicu na skijanje u zimovalište Obergurgl u Austriji. Međutim, umjesto uživanja, uslijedila je noćna mora, jer je dva dana od dolaska njegov sin dobio nalaz testa da je pozitivan na koronu, a dugoočekivani odmor pretvorio se u pravu noćnu moru.

Naime, kako tvrdi Chris, porodica je završila u dvonsedmičnom karantinu u hladnoj hotelskoj sobi.

Naređeno im je da ne izlaze iz sobe, a iako im je hotel u početku nudio poseban trokrevetni apartman sa dva kupatila, nadležni im nisu dali da se ondje presele. Nakon što su svi u utorak ujutro napravili PCR testove, uveče su ih odveli u takozvanu sigurnu kuću 15 kilometara izvan Insbruka.

Porodicu i njega smjestili su u Clubhotel Goetzen/Edelweiss, bivši hotel s tri zvjezdice koji je austrijska vlada namijenila za smještaj osoba oboljelih od kovida.

Kao jedinu dobru stvar izdvaja to što mogu naručiti dostavu, pa im je stigao grijač koji su kupili na Amazonu. Iako imaju tri obroka na dan, hrana je, kaže, gadljiva.

scroll to top