Close

AKO NAPRAVITE OVU STVAR DOK DŽOGIRATE, MOGLI BISTE SAGORJETI DVOSTRUKO VIŠE KALORIJADžogiranje je tjelesna aktivnost između šetnje i trčanja. Ako želite pojačati kardio trening, ali niste spremni na sprintanje, ova vježba umjerenog intenziteta je za vas.

Prema Healthlineu, džogiranje ima brojne zdravstvene dobrobiti – popravlja raspoloženje i jača zdravlje kardiovaskularnog sustava, pomaže da izgubite višak kilograma i čini imunološki sustav snažnim. Džogirati možete bilo gdje, a ako pritom napravite jednu jednostavnu stvar, sagorjet ćete dvostruko više kalorija.

Ako stalno radite istim tempom i džogirate na istoj udaljenosti, vaše tijelo će se tome prilagoditi i gubitak kilograma će usporiti. Dakle, kako biste sagorjeli dvostruko više kalorija dok džogirate i nastavili napredovati, morate ići bržim tempom, odabrati duže staze ili kombinirati oboje.

No to ne možete raditi dugoročno. Zato postoji još jedan način da povećate sagorijevanje kalorija, a to je džogiranje uzbrdo. To je odličan način da poboljšate svoju aerobnu i anaerobnu izdržljivost i sagorite dodatne kalorije. Zahvaljujući nagibu, aktivirat ćete više mišića u donjem dijelu tijela, prenosi Eat This.

scroll to top